2023.05.08.

Nemzetközi labdarúgó torna

Május 20-án nem kisebb esemény kerül megrendezésre Budapesten a Bánka Kristóf Sportközpontban, mint egy nemzetközi labdarúgó torna az U9-es korosztályban, az Associazione Italiana Cultura Sport (AICS) magyarországi elnöke, Giovanni Colosimo, valamint az UTE közös együttműködésével. ⚽ Az esemény fő szponzorai pedig mi leszünk! 😎

A tornán résztvevő csapatok között szerepel az UTE-n kívül az FTC, a debreceni Olasz Focisuli, az FC DAC, az ukrán FC Uzhgorod és a világhírű olasz klub a Juventus FC!

Mindezek mellett a torna megrendezését egy jótékonysági eseménnyel is egybekötik a szervezők: egy neves focisták által dedikált mez kerül licitre, a licit során befolyt összeget pedig teljes mértékben az ukrán csapat megsegítésére fordítják a szervezők.

Az AiCS (Olasz Sportkultúra Szövetség) a CONI által elismert egyik legnagyobb sportpromóciós szervezet. A magyar küldöttség a számos kulturális jellegű rendezvény mellett egy „Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Tornát a Békéért” kívánt létrehozni május 19-20-án. A demonstráció egy konkrét esethez kapcsolódik, amikor az ukrajnai háború kezdetén a Juventus f.c. két busza elérte a magyar határt, Záhony városában, hogy több mint 80 ukrán gyereket a futballiskolákból és családjaik egy részét biztonságba vigyék Olaszországba. A torinói klub gyönyörű humanitárius gesztusát szimbolikusan felidéző nemzetközi tornán az ungvári ukrán klubot és a torinói Juventust látják vendégül, mint a rendezvény főszereplőit. A rendezvényhez csatlakozott a szlovák DAC klub, Budapestről a FERENCVÁROS és az UTE, valamint a debreceni OLASZ FOCISULI. A rendezvény helyszíne az UTE 1884 Sportcentrum által adományozott létesítménye a Fiumei út 2. szám alatti Újpesti Banka Kristóf Sportközpont lesz.

Az eseményen részt vesz az AiCS országos elnöke, Bruno Hon. MOLEA, aki egyben a CSIT, a Nemzetközi Sportszövetség elnöki posztját és a Nemzetközi Sportszövetségek Globális Szövetségének társult tagjainak koordinátori szerepét is betölti.

19-én az olasz közösség gyerekeinek képvislői szimpolikus meccset fognak játszani az olasz AICS, az ukrán és a Juventus csapatokkal, hogy felhívják a figyelmet a béke fontosságára. 

20-án négy ország hat résztvevő klubja 9:30-kor kezdi a tornát két pályán, majd egy perc néma csenddel hívják fel a figyelmet a békére. 14.30-tól lehet majd követni az első három helyezett díjazásáért folyó döntők versenyeit.

A sport és humanitárius jelleget egyaránt hordozó rendezvény két napján, "made in Italy" jelleggel, ismert cégek olasz kézműves termékeit szolgálják fel a kluboknak, Eugenio Spagnolo olasz séf készítésében.

Oldal tetejére